Са наших поља право на Ваш сто!

Савремен начин живота диктира масовну производњу, а потрошачу не оставља много избора када је конзумација природних и свежих намирница у питању. Све ово нас удаљава од природе, односно здравог, хранљивог и избалансираног начина исхране. Управо због тога што нас враћа основним природним начелима, Farm to table за нас не представља само концепт, већ посебну филозофију и стил живота.

Из љубави према природи, али и из жеље да у савремено доба омогућимо што већем броју људи, као и новим генерацијама, да се природно, здраво и квалитетно хране, настала су четири основна принципа на којима се заснива наша филозофија.

  1. Природно

Поштујући правила и принципе природе, без употребе хемије и вештачких препарата, на еколошки чистим подручјима, гаје се и производе наше намирнице.

Њихово контролисано природно порекло даје им препознатљив укус пун здравља, јер природу ништа не може да замени.

2. Сезонски доступно

Један од  основних принципа на којима се заснива наш концепт огледа се у поштовању природног циклуса гајења намирница.

Управо из тог разлога, наш јеловник и понуда зависе од годишњег доба у коме се налазимо, односно природног времена сазревања намирница.

3. Увек свеже убрано

Готово свакога дана у наш ресторан и маркет стижу природне и сезонске намирнице са сеоских домаћинстава широм Србије.

Због тога су наше намирнице увек свеже, највишег квалитета и јединственог укуса.

4. Локално, домаће

Преко 30 малих породичних газдинстава  са различитих подручја широм Србије, наши су најзначајнији партнери који представљају окосницу “задругарске” заједнице.

У духу добре традиције и на природан начин, на овим газдинствима производе се намирнице биљног и животињског порекла, најчешће од старих проверених семена и раса, за које постоје природне погодности за узгој.

Поштовањем ових принципа, идемо у сусрет будућности у којој је оно што радимо “добитна комбинација” за све: за потрошача, за произвођача, за друштво и за природу. 

Дубоко верујући у ова начела, важност очувања природе и зелене филозофије, настављамо нашу мисију повезивања села и града.

Надамо се да ћете нам се придружити!