Међу цветним и мирисним пределима нетакнуте природе који подсећају на призоре попут оних из бајки, на обронцима Копаоника, а надомак прекрасног Семетешког језера, смештено је село Радошиће. У овом малом месту у близини Рашке, налази се пољопривредно газдинство Јевђића, породице чији сваки члан вредно ради на одгајању, заштити и производњи разноврсних намирница, на потпуно природан начин.

Доказ да у савремено доба и даље постоје људи које негују традицију и очување породичног заната, представља домаћинство Јевђић. Андрија и Ђорђе су од својих родитеља Радоја и Гордане, научили како да поштујући природу и њена правила гаје и производе разноврсне намирнице, а своје знање данас преносе и на своју децу.

На тај начин, сви заједно на једном хектару еколошки чисте земље, потпуно природно и органски одгајају животиње, воће, поврће и житарице. На имању које одише топлином, слогом и снагом заједништва, уживање је шетати и дивити се прекрасним призорима, занимљивим причама и чудесним мирисима чисте природе.

Нас су највише очарале ароме из воћњака Јевђића. Љубазни домаћини прво су нас провели кроз миришљава стабла јабука на којима претежно расту старе сорте попут Будимке, Кожаре и Буњаје. Затим су нам показали где расту крушке Караманке и шљиве Пискавац и Шарац, а посебно смо уживали у укусу малине Полке.

Поред старих аутохтоних сорти воћа, на имању породице Јевђић узгајају се и животиње. Овде се слободно крећу и пасу по ливадама стара сјеничка раса оваца, као и пилићи и коке Голошијани и Граорке, које такође припадају старим расама. Поред хране коју саме пронађу, животиње се по потреби дохрањују искључиво природним намирницама, као што су кукуруз, јечам, пшеница, сено и слично.

Поред љубави према природи и узгајању биљака и животиња поштујући њена правила и принципе, Андрија који је иначе учитељ у оближњој основној школи, гаји и велику љубав према коњима. Ове грациозне и шармантне животиње посебно су изненађење за посетиоце имања.

Газдинство Јевђића очарало нас је топлином и духом заједништва које са великом пажњом чувају, али највише од свега нас је одушевила љубав и посвећеност коју улажу у све што гаје и производе на свом имању. Управо због тога, ово пољопривредно газдинство постало је важан део наше задругарске заједнице са којег нам редовно стижу природни, свежи и квалитетни производи.