Изнутра мекана и сочна, споља хрскава и слатка-пачетина са сосом од ароније и јабукама. 😍 Јапанске патке стижу нам са пољопривредног газдинства Радета Танкосића, природно су храњене кукурузом и житарицама, и представљају посебан деликатес у којем ће сва ваша чула уживати. 😋 Видимо се!
📞 Резервације: +381605557643 или ДМ
⏰ Субота, 29.02. и Недеља, 01.03.
📍Макензијева 43
Рецепт за припрему
ПАЧЕТИНА СА СОСОМ ОД АРОНИЈЕ И ЈАБУКАМА
Састојци:
1 гуска/патка
1кг органских јабука из Задруга Маркета
1/2 кашичица кари зацина
1/2 кашичица куркуме
1/2 кашичице зачина Ц (препоручујемо Задруга Додатак јелима као здраву замену -80% поврће, 20%
морска со)
1 шака индијског ораха
Со
Припрема:
У велику шерпу сипати воду и додати зачин Ц, а ми Вам препоручујемо здраву замену, наш Задруга
Додатак јелима, потпуно природан (80 % поврће, 20 % морска со). Убацити патку или гуску и оставити да се
кува 20 – так минута. Извадити из воде и ставити у плех, па гуску или патку усолити.
Јабуке очистити и исецкати на крупније коцкице измесати са куркумом, каријем и индијским орахом и напунити
гуску или патку. Додати мало шећера или меда да јабуке буду слатке. (по укусу). У плех ставити мало воде у
којој се кувала патка или гуска и прекрити плех. Пеци од два до три сата на 170 Ц. На крају 10 минута повећати
температуру на 190 Ц да корица добије златно жуту боју и да буде хрскава.
Јабуке служити као прилог. Предлог: мозете додати као сос са стране џем од ароније или смокве.